Petra Pluimers

Innovator, directeur, bestuurder, ondernemer, projectleider, MScHet innoveren begon allemaal bij PM-dance, een dansorganisatie die in midden-Nederland op 14 verschillende locaties danslessen aanbiedt aan haar leden. Met het aansturen van docenten, medewerkers, buurtsportcoaches, allround sportdocenten, de jaarlijkse organisatie van verschillende grote (dans)events en shows, het initiëren van nieuwe events èn het zelf verzorgen van lessen op het ROC zijn mijn werkzaamheden altijd veelomvattend, allround en uitdagend geweest. Vanaf 1 mei 2021 ben ik enkel en alleen nog op afstand betrokken bij de club PM-dance als (vrijwillig) bestuurder. Voor vragen over
PM-dance kijk gerust op de website www.pm-dance.nl.

Sinds 2014 ben ik directeur-bestuurder van het FDC-centre (www.fdc-centre.nl) in Utrecht. Binnen het FDC-centre beschikken we over vier grote sport/danszalen en een ruime fitnessafdeling waarmee het FDC-centre in Utrecht gedurende zeven dagen per week dé plaats is voor sportieve activiteiten waar wekelijks ruim duizend sportievelingen aan deelnemen: The Place To Be!
Gebaseerd op mijn ervaringen binnen het FDC-centre is het voor mij duidelijk dat ondernemen in sport zal blijven toenemen en ik zet me daartoe dan ook volledig in met als veelgebruikte uitspraak: Krachten Bundelen!

Samen werken als sportaanbieders, grenzen verleggen binnen de sport en vooral ook aandacht hebben voor de ‘anders georganiseerde sport’ (ook de urban sports!) zijn thema's waar ik de afgelopen jaren veel mee bezig ben geweest. Mijn kennis en ervaring over deze onderwerpen deel ik (vaak als betaalde opdracht) met (beginnende) sportverenigingen, sportaanbieders, instanties en gemeenten. En sinds 2021 middels urbanlifeconsultancy .
Ook geef ik sinds 2021 met heel veel plezier workshops en lessen in ondernemerschap en innovatie. Geweldig om met studenten aan de slag te gaan!

In 2021 ben ik afgestudeerd (master of science/sport en beweeginnovatie) met een onderzoek naar (vernieuwend) bewegen in de openbare ruimte. Als gevolg van het vooronderzoek zijn de eerste urbandanceground(s) van Nederland komen te liggen in de stad Utrecht. Een innovatie waar ik dan ook heel trots op ben!

Ik ben een ondernemende, enthousiaste en hard werkende jonge vrouw en sta zeer positief in het leven met als motto: Ondernemen Is Dóen! Met de UDB-leden (Utrecht Development Board) zet ik me dan ook in voor de mooie stad Utrecht, kansen omzetten in mogelijkheden als doel!